Jarné pochúťky

Zopár receptíkov, ako si naši predkovia pomohli na jar s vitamínami Slnko

UVaríme sušené /alebo dnes už aj mrazené/ hríby s rascou, pridáme k nim nasucho doružova opraženú krupicu, a varíme ešte 10 minút. Umyjeme za dve hrste sedmikrások, makrájame, a vhodíme do hrnca a už len kratučko povaríme. PRidáme pažítku, soľ a prípadne trochu korenia.
POdávame spolu s praženisou, ku ktorej pridáme nakrájanú mladú cibuľku. Kvietok

Sedmikráskový sirup : 500 kvetov /je v recepte, ale ja dávam tri hrste Chichocem sa bo pri rátaní by som sa asi plietla / zalejeme3/4 l vriacou vodou, pridáme umytý a nakrájaný citrón, a necháme lúhovať do rána. POtom scedíme a pridáme 750 g hnedého cukru a v nádobe z varného skla necháme varič až do zhustnutia. POdávame do čaju deťom pri kašli a nachladnutí.

Kvietok

Polievka z mladých pŕhľav:

Na masle speníme cibuľku, zasypeme múkou, premiešame. Pridáme za tanier nadrobno nakrájaných mladých pŕhľav, jemne nastrúhanú mrkvu, prípadne aj kaleráb, a zalejeme vodou, alebo zeleninovým vývarom. Pridáme na kocočky pokrájané zemiaky a varíme domäkka. Osolíme, okoreníme, prípadne zjemníme žĺtkom rozmiešaným so smotanou, okyslíme citrónovou šťavou a odstavíme.

Poslať nový komentár

Smajlíci
:-)(giggle):-D(rofl);-):-P:-*(blush):-|:-(;-(:-OB-](clap)(y)(heart)(brokenheart)(hug)(flower)(sun)(cake)(beer)
Nepovinné. Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
Úsmev Chichocem sa Veľký úsmev Váľam sa od smiechu po podlahe Mrkám Vyplazený jazyk Bozkávam Hambím sa Mlčím Smútok Plačem Prekvapenie Pohoda Tlieskam Áno Srdce Zlomené srdce Objímam Kvietok Slnko Torta Pivo
  • Webové a e-mailové adresy sú automaticky zmenené na odkazy.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Textové smajlíky budú nahradené obrázkovými.
  • K textu môžete pridať obrázok.

Viac informácií o možnostiach formátovania



Autorské práva vyhradené

Vzťahujú sa na vlastné články, hodvábne výrobky a výtvarné diela z iných materiálov.